تجاریسازی| نخستین بانک غذای زنده آبزیان کشور ایجاد شد
این غذاهای زنده، گستردگی زیادی دارند و از جلبکهای آب شیرین، جلبکهای آب شور، پلانکتون، برخی کرمها و لاروهای حشرات و... را شامل میشود.
یکی از اهمیتهای این غذاهای زنده آن است که این نوع غذا، برای بسیاری از آبزیان مخصوصا در دوران لارو، ضرورت دارد چرا که هم متناسب با اندازه دهان آنها است و هم از قابلیت هضم راحتتری برخوردار است.
در جهت تامین امنیت غذایی آبزیان پرورشی
تولید زیستتوده آرتمیا در استخرهای با عایق ژئوممبران بهصورت متراکم و مدار بسته در جهت تامین امنیت غذایی آبزیان پرورشی، از دیگر کارکردهای این طرح است.
تولید بیومس دافنی ماگنا در استخرهای خامی و بتنی با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی نیز دیگر خدمتی است که با اجرای این طرح محقق شده است.
تولید غذای آبزیان با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی
روحالله حبیبیفرد رئیس هیات مدیره شرکت گهر زیست فناور با بیان اینکه این طرح با توجه به کاربردهای بسیاری که دارد، در بخشکشاورزی، تکثیر و پرورش آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد، گفت: ازجمله شاخصههای این طرح میتوان به تولید غذای آبزیان با استفاده از پساب خروجی مزارع پرورش ماهی و تولید متراکم آرتمیا بهدور از منابع آب شور اشاره کرد.
با این طرح همچنین، نخستین بانک غذای زنده کشور ایجاد شد. در این بانک، انواع غذاهای زنده ذخیرهسازی شده است. نمونههای این غذاها خالصسازی شده است و بهصورت زنده نگهداری میشوند. بنابراین هر پرورشدهندهای که نیاز پیدا کند، این غذاها به سرعت در دسترس آنها قرار میگیرد.
بینیازی از تهیه آرتمیای وارداتی
با توجه به وجود این بانک غذای زنده در کشور و با توجه به مشکلات ارز و تحریم، پرورشدهندگان، دیگر نیازی به تهیه آرتمیای وارداتی ندارند.
اجرایی شدن این طرح برای 4 نفر اشتغال مستقیم ایجاد کرده است.
حبیبیفرد با بیان اینکه معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری با اعطای تسهیلات، از این طرح حمایت کرده است، عنوان کرد که برای توسعه بیشتر فعالیتها، نیازمند کمکهای بیشتر معاونت است.
طرح تولید غذای زنده آبزیان با دریافت تسهیلات مصوب معاونت نوآوری و تجاریسازی فناوری معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، مورد حمایت قرار گرفته است.
مرکز ارتباطات و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری
#17
Send to friends